Du er her:  Forsiden > Turforslag >  Marselisborg Slot > Skulpturer I >  Varming         Søg på sitet:
Marselisborg Slot.  Hanne Varming (3)Se turen på Kort     Se Video    Gå til oversigten over Turforslag 
Hanne Varming: Knælende dreng (3)
Hanne Varming. Født i 1939.
Den lille bronzeskulptur af en knælende dreng befinder sig ved bredden af dammen i parkens sydøstlige del. Han sidder tænksomt og stirrer ned i den lille sø.
Her genfinder man en lille del af dronning Alexandrines have.
Skulpturen er udført af Hanne Varming og er en gave fra Folketinget i anledning af dronningens 60-års fødselsdag i 2000.
Drengen er 0,80 m høj og soklen 0,20 m.
Kunstakademiet 1958-65
Hanne Varming er uddannet på Kunstakademiet i årene 1958-65, hvor hun havde Mogens Bøggild og Gottfred Eickhoff som lærere.
Populær kunstner
Ingen af hendes lærere troede på hendes talent, men hun er i dag en af de mest populære billedhuggere herhjemme.
I Århus er hun endvidere repræsenteret med bronzeskulpturen Mor og børn i haven ved Psykiatrisk Hospital i Risskov fra 2000.
Hanne Varming arbejder mest i bronze.
Børn flyttede ind
Da Hanne Varming var yngre og boede på landet med mand og 4 børn, var det børneportrætter, hun levede af. Børnene, hun skulle portrættere, flyttede ind hos hende og familien i en uge, og når forældrene kom tilbage for at hente børnene, fik de deres glade poder og et bronzestøbt hoved med.
Venskaber opstår
Hun fortæller endvidere, at der sker et eller andet, når mennesker sidder model. Der kommer en ro indover, og der opstår mange historier mellem hende selv og de mennesker, hun portrætterer. Hun oplever ofte, at der opstår venskaber med de mennesker, hun portrætterer.
Hos Kvinfo kan du læse Hanne Varmings CV.
Levende modeller
Det er specielt for Hanne Varming at have levende modeller:
    ”Det bliver en speciel oplevelse, også for mig. Det er hyggeligt. Jeg tror det er en sjov oplevelse, når jeg sidder meget koncentreret og arbejder, og så kan mine modeller se, at nu kommer der noget frem, der ligner dem.”
Menneskekender
Hanne Varming kigger altid efter mennesker, når hun for eksempel sidder på et torv. Og hun forelsker sig ind imellem i de mennesker, hun ser.
Med 3-4 streger på en blok, kan hun bagefter gå hjem og lave en skulptur.
Hanne Varming: Knælende dreng. Han sidder tænksomt og stirrer ned i den lille sø.
©