Frydenlund
Marselisborgskovene udgjorde gennem århundreder et ubebygget område - med undtagelse af skovfogedhuse og møllerne ved vandløbene. Bindingsværkshuset Frydenlund tæt ved indgangsvejen til skoven blev bygget i årene mellem 1810 og 1820 som skovfogedbolig. Her boede i en lang årrække den samme skovfogedslægt.
Huset har i dag to længer og fuld kælder, hvilket er sjældent for et bindingsværkshus.
Hotelværelser
Frydenlund blev sammen med Villa Varna i 1965 solgt til murermester Anker Jacobsen, der opførte Hotel Marselis. Huset indgår i dag som en del af Helnan Marselis Hotel og rummer nogle få værelser.
Protester
Beboerne på Strandvejen protesterede meget mod hotelbyggeriet i 1965 og tilbød at købe stykket af kommunen og gøre det offentligt tilgængeligt - men det var det nu i forvejen.
"Trekanten
Lige før Frydenlund ligger, hvad man for et par generationer siden kaldte ”Trekanten”. Stedet var meget benyttet til solbadning om sommeren.
Skindertoften
”Trekanten” ligger som en naturlig banke i landskabet. Indtil 1847 blev banken kaldt Skindertoften efter stedet, hvor fra Varna Mølle lidt sydligere ved Varnabækken
lagde deres skind til tørre.
Uglerne
(Nr. 5 på turkortet)De tre ugler, der befinder sig på den lille søjle ved Frydenlund tæt på indgangen til skoven, er skabt af Elias Ølsgaard. Der findes en tilsvarende søjle med ugler ved indgangen til Risskov ved Marienlund. Denne søjle har bevaret plaketten, der mangler på søjlen ved Frydenlund, som sikkert har båret stedsangivelsen MARSELISBORG SKOV. Begge søjler er sat op i 1951, men uglerne ved Risskov er i en langt bedre stand.
Mange tror fejlagtigt at uglerne er sat op til minde om "Uglemanden" Niels Søren Andresen, der ofte færdedes i Marselisborg Skov med en tam ugle på skulderen.