Du er her:  Forsiden > Turforslag >  Marselisborg Slot > Skulpturer III >  Zhang         Søg på sitet:
Marselisborg Slot.  Wenzhi Zhang (19)Se turen på Kort     Se Video    Gå til oversigten over Turforslag 
Wenzhi Zhang: I am Stupid (19)
Wenzhi Zhang. Født i 1959.
Bronzeskulpturen blev opstillet i parken i sommeren 2009 og er en gave til Prinsgemalen fra en af hans venner. Skulpturen forestiller kunstneren Wenzi Zhang som gravid i 9. måned og bærer titlen ”I am Stupid”.
Anerkendt kunstner
Wenzhi Zhang er født 1959. Hun er uddannet ved Guangdong Arts & Crafts College i 1980 og fik sin Master of Arts fra Guangzhou Fine Art Academy i 1993.
Hun er i dag en af Kinas mest velrenommerede kunstnere. Hun rejser ofte og holder seminarer i USA, Mexico og Europa.
På billedet ovenfor til venstre ses den 112 cm høje bronzeskulptur "I am Stupid". Wenzhi Zhang har skabt en hel søskendeflok af kvindefigurer efter samme "grundskabelon".
Det andet billede viser en af "søstrene". Denne skulptur befinder sig i Danmark i privateje.
Samarbejde med Bjørn Nørgaard
Wenzhi Zhang kender den danske kunstner, Bjørn Nørgaard, fra en af hans mange rejser i Kina, hvor han både har arbejdet og undervist.
I 2007 holdt Bjørn Nørgaard en udstilling, ”Mine kinesiske venner”, på det københavnske Galleri Susanne Ottesen, hvor Wenzhi Zhang var en af de ti udstillere.
Åbent hjerte
Wenzhi Zhang er også på anden måde repræsenteret i Marselisborg Slotspark.
Hun har i samarbejde med Prinsgemalen stået for modelleringen og støbningen af hans egen skulptur, ”Åbent hjerte” (7), i Kina.
”Porten mellem Øst og Vest”
Wenzhi Zhang arbejder både i bronze og med keramik.
Et af hendes keramiske værker, ”Porten mellem Øst og Vest”, blev skabt under et ophold på Guldagergaard, hvor hun var inviteret til at deltage i symposiet Sculpture in Public Space i 2009 sammen med Bjørn Nørgaard.
Hendes værk kan i dag ses i Skælskørs smukke Bypark, der er fuld af spændende skulpturer. Parken er den tidligere have til Guldagergaard, som siden 1997 har dannet rammerne for Internationalt Keramisk Center, hvor keramikere fra hele verden mødes og forvandler ler til kunst.
Billedvæg i keramik
Wenzhi Zhang har på det keramiske museum i sin hjemmeprovins i byen Foshan i Kina skabt en kæmpemæssig keramisk mur med en hel by af huse og mennesker.

Et lille udsnit af væggen på det keramiske museum i den kinesiske by Foshan.
Hver flise er skabt i hånden af kunstneren selv.
©